AFVALTYPES

Het doel van Eurowaste N.V. is een geschikte verwerkings-methode te zoeken voor elke afvalstof, gebaseerd op de best beschikbare technologie (BBT).

 

R-behandeling of D-behandeling

 

Onder R-behandeling wordt een nuttige toepassing verstaan. Rekening houdend met de impact op het milieu, is het beter om een R-behandeling toe te passen gezien dit betekent dat het afval wordt gerecycleerd, opnieuw gebruikt of verbrand met het oog op thermische valorisatie.

Een D-behandeling staat voor verwijdering (destructie of ‘disposal’). Een D-behandeling is geen goed alternatief voor

het milieu en brengt ook hogere milieuheffingen met zich mee.

 

Met het oog op de impact op het milieu wordt er in de animatie hieronder (de ladder van Lansink) een hierarchisch volgorde gegeven. Het hoogst gerangschikte alternatief is preventie, het laagst gerangschikte alternatief is storten.

WAT EUROWASTE DOET

De verwerking van chemisch afval is een complexe materie. Iedere afvalstroom is verschillend en vraagt een specifieke verwerking. Eurowaste N.V. werkt nauw samen met gespecialiseerde verwerkingscentra in de BENELUX, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië om de verschillende afvalstromen te verwerken volgens de best beschikbare technologie (BBT).

AFVAL VERWERKING

AFVAL VERWERKING

AFVALTypes

A

webdesign //

HOMEMADE PRODUCTIONS

graphic design //

SEAL NINE